Представено знамето на АМТИИ - Пловдив
 
На 17.12.2016 по време на церемонията по връчване на дипломите на завършилите Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив бе представено и новоприетото знаме на това висше училище. То е по проект на преподавателя Георги Димитров, консултиран от Стоян Антонов от БХВО.
 

 
 
 
 
In Memoriam
 
Flag Research Center съобщи, че днес, 17.11.2016 е починал д-р Уитни Смит (26.02.1946-17.11.2016), лауреат и сътрудник на ФИАВ, създател на вексилологията и автор на 27 книги и над 250 статии, посветени на знамената.

Светла му памет!

 
 
 
 
 
Годишно общо събрание на БХВО
 
Общото събрание на БХВО се проведе на 12.11.2016 в зала "Панония" на хотел "БудаПест" в София. Бе отчетена дейността за поредния тригодишен мандат на Управителния съвет, бе избран нов член на Управителния съвет и бяха приети нови 4 члена на БХВО.
 
 
 
 
 
Лекция на Александър Алексиев пред клуб "Визуална фантазия
 
На 10.11.2016 в Националната художествена академия Александър Алексиев изнесе лекция на тема "Местните гербове в България - мит или реалност" пред студентите и преподавателите от клуб "Визуална фантазия".
 
 
 
 
 

ХХХІІ конгрес по генеаложки и хералдически науки, Глазгоу

 

От 10.08. до 13.08.2016 в Глазгоу, Шотландия, се проведе международният конгрес по хералдика и генеалогия. В първия ден от конгреса Стоян Антонов изнесе лекция на тема "Личните гербове в Българския Царски Дом". В рамките на конгреса на 12.08. се проведе и  Общото събрание на Международната конфедерация по генеалогия и хералдика (КИГХ), където БХВО бе представено от своя председател.

 
Марк Денис представя Стоян Антонов Йован Йоновски и Стоян Антонов Формиране на знаменната процесия Прием в кметството на Глазгоу
 
 
 
 
Прието е знаме на село Синитово
 
В края на юли е прието знамето на село Синитово, община Пазарджик. Автори са Пламен Йорданов и членът на БХВО - Александър Алексиев. Селото е третото в област Пазарджик със свое знаме.