5.11.2012. Общо събрание на БХВО

 

На 3.11. в софийския хотел "БудаПеща" се проведе общото събрание на БХВО за 2012 г. Форумът бе уважен от делегация на Македонското хералдическо сдружение в състав Йован Йоновски, Петър Гайдов, Александър Гижаровски и Стоянче Величковски.

 

 
 
 
 

14.10.2012. Общо събрание на БХВО

 

Общото събрание на БХВО за 2012 г. ще се проведе на 3.11. (събота) от 10:00 в конферентната зала на хотел "Будапеща", София.

 
 
 
 

2.10.2012. Общо събрание на КИГХ

 

На 25-и септември в рамките на 30-я международен конгрес по генеалогия и хералдика в Маастрихт се проведе Общото събрание на Международната конфедерация по генеалогия и хералдика (КИГХ). Представител на БХВО на събранието бе неговият председател Стоян Антонов.

 
 
 
 

2.10.2012. ХХХ международен конгрес по генеалогия и хералдика в Маастрихт

 

От 24-и до 28-и септември в Маастрихт се проведе 30-ят международен конгрес по генеалогия и хералдика. Темата на конгреса беше "Границите в генеалогията и хералдиката", по която бяха представени общо 55 лекции от 21 страни, селектирани от научна комисия. Събитието бе открито от престолонаследника на Нидерландия НКВ принц Вилем-Александър Орански в присъствието на комисаря на кралицата за провинция Лимбург - Тео Бовенс и кмета на Маастрихт - Онно Хоес. Представители на БХВО на конгреса бяха Румяна Попова и Стоян Антонов, който бе и един от лекторите.

 

 
 
 

 

7.06.2012. Поредното село от община Септември с герб

 

Село Злокучене е поредното село в община Септември с истински хералдически герб. Блазонът е дело на Йован Йоновски по идея на Александър Алексиев, а емблазонът е на художничката Елеонора Хаджиниколова. Гербът е "говорещ" - кучето, обърнато наляво (хералдически "неправилната" посока) показва името на селото.

 

 
 
 
 
6.05.2012. Село Ветрен дол има знаме
 
Знамето на с. Ветрен дол, което бе прието по-ранно тази година (на 30.01.), бе осветено на Гергьовден в параклиса "Св. Георги" от отец Георги в присъствието на кмета Димитър Христосков. Автор на знамето е Пламен Цветков.